• +382 67 59 03 03

  • Vojvode Mirka Petrovića Njegoša, Nikšić

Fondacija “Marija Kotri” i Osnovna škola “Olga Golović” već treću godinu zaredom organizovali su literarni konkurs “Mariji s ljubavlju”, a danas su najboljima uručene nagrade.

Prvu nagradu dobila je Anđela Dulović iz OŠ “ Mileva Lajović Lalatović”, a njena mentorka je Svetlana Drašković. 

„Tema je bila „Knjiga – moj prozor u svijet“ i baš je fina za pisanje, već sam imala ideju u glavi. Mislim zaista da su knjige bitne i da nam otvaraju jedan veliki prozor u svijet. Kad sam pisala nijesam ni znala za nagradu, ali svakako da mi je drago što sam je dobila“, kazala nam je Anđela.

Druga nagrada pripala je Pavlu Delibašiću iz OŠ “Olga Golović”, pod mentorstvom Mirjane Vujović, a treća Sari Perišić iz OŠ “Braća Ribar“, mentor Ana Komnenić.

Dvije specijalne nagrade otišle su u ruke Milice Kovačević iz OŠ “Mileva Lajović Laltović,” mentorka Svetlana Drašković i Luke Jakovljevića iz OŠ “Olga Golović”, mentorka Vera Mićunović.

Kako je ispred Fondacije podsjetio Đorđije Kotri, prve dvije godine konkurs je bio u okviru škole “Olga Golović”.

“Ove godine smo se odlučili da konkurs izdignemo na jedan veći nivo i organizovali smo ga na nivou opštine Nikšić. Imali smo dobar odziv. Imali smo radove gotovo iz svake škole. Prispio je 101 rad. Radove je ocjenjivao i o njima odlučivao tročlani žiri u sastavu Svetlana Kalezić Radonjić, Blaga Žurić i Goran Radojičić. Žiri je potpuno jednoglasno donio odluku o najboljima, a potpuno su radili nezavisno“, istakao je on.

Najbolji su dobili po knjigu koju je izdala Fondacija “Marija Kotri”, “Marija i slavuj – Putovanje po mjesečini”, a prve tri nagrade po još jednu knjigu dječije književnosti.