„Pazi gdje prelaziš! Life has no replay“

  • Posted on:  Thursday, 22 June 2017 00:00

Obilježavajući godinu dana od kada je u teškoj željezničkoj nesreći život izgubila četrnaestogodišnja Marija Kotri, postavljena je prva tabla upozorenja, čime je započeta realizacija projekta „Pazi gdje prelaziš! Life has no replay“.  

Foto : Marija Vujović

„U okviru ciljeva i djelatnosti, Fondacija „Marija Kotri“ pokreće projekat „Pazi gdje prelaziš! Life has no replay“, koji se bavi povećanjem stepena bezbjednosti djece u saobraćaju sa posebnim osvrtom na željeznički saobraćaj. U okviru projekta planirano je postavljanje većeg broja tabla upozorenja u blizini pružnih prelaza i određenih mjesta na kojima nema fizičkih prepreka koja bi spriječila djecu da slobodno ulaze na posjed Željeznice i tako ugroze svoju bezbjednost“, naveo je Đorđije Kotri, osnivač Fondacije prilikom današnjeg postavljanje table.

Takođe je, kako dodaje, planirano održavanje edukativnih radionica u osnovnim školama gdje bi djeca učila kako se pravilno treba ponašati u datim situacijama i šta je to što je za njih najbezbjednije dok su učesnici u saobraćaju.

„Koristimo ovu priliku da vam promovišemo početak rada web sajta www.fondacijamarijakotri.me, kao i Facebook stranice fondacijamarijakotri. Takođe bi želeli da najavimo koncert đaka Muzičke škole „Dara Čokorilo“ koji je posvećen Mariji večeras u 19h u koncertnoj sali Muzičke škole“, dodao je on.

Fondacija „Marija Kotri“ osnovana je sa željom da sačuva uspomenu i sjećanje na Mariju Kotri, djevojčicu koja je tragično izgubila život u željezničkoj nesreći u neposrednoj blizini željezničke stanice u Nikšiću. Za ciljeve svog djelovanja ima humanitarni rad, promociju dječjeg stvaralaštva i stvaranje uslova za veću bezbjednost djece u saobraćaju.

 

 Autor: Marija Vujovic 

preuzeto sa: Onogošt.me