Fondacija „Marija Kotri“: Podijeljene majice učenicima devetog razreda OŠ „Olga Golović“

  • Posted on:  Thursday, 22 June 2017 00:00

Nedavno osnovana Fondacija „Marija Kotri“ danas je organizovala svoju prvu akciju.

image1.jpeg

Foto : Marija Vujović

Naime, učenicima devetog razreda OŠ „Olga Golović“, generaciji kojoj je i pripadala Marija podijeljene se majice sa motivima njenih radova.

„Danas smo u školi „Olga Golović“ generaciji devetih razreda kojoj je i Marija pripadala, kao uspomenu i sjećanje na nju, poklonili majice sa njenim radovima. Ovu priliku koristim da najavim našu sljedeću akciju pod nazivom „PAZI GDJE PRELAZIŠ life has no replay“. Akcija će početi 2. juna postavljanjem tabla upozorenja u blizini mjesta gdje je Marija nastradala“, navela je direktorka Fondacije Svetlana Kotri, zahvalivši se džudo klubovima „Akademik“ i „Tivat“ koji su među prvima donirali sredstva Fondaciji i tako pomogli njen rad.

image2.jpeg

Znak sjećanja na izuzetnog talenta i divnu djevojčicu, svakako je i današnja akcija, smatra direktorica škole, Slobodanka Žižić. Ipak, kako kaže, ona ovoj školi nije prva kojom oživljavaju uspomenu na Mariju.

image3.jpeg

„Mi smo u oktobru okviru dječije nedelje organizovali literarni konkurs na nivou škole pod nazivom „Mariji s ljubavlju“, prosto da živi jedno sjećanje na jednog izuzetnog talenta, jednog anđela koji nas je napustio. Na tom literarnom konkursu pojavilo se mnogo radova što mnogo govori o tome kako čuvaju uspomenu na nju. Takođe, pjesma naše učenice predstavljena na tom konkursu osvojila je prvu nagradu i na međunarodnom konkursu. Takve akcije, zajedno sa današnjom su samo još jedan znak da ćemo čuvati uspomenu na Mariju“, kazala je direktorica.

Fondacija je osnovana u čast djevojčice koja je stradala u nesreći koja se 2. juna prošle godine dogodila na željezničkoj pruzi.

 

Autor & Slike:

Marija Vujovic

preuzeto sa: Onogošt.me